Programma

Koningsdag 2024 wordt koninklijk gevierd!

Al onze activiteiten zullen plaatsvinden in en rondom om Sporthal de Fuik te Kortenhoef (Zuidsingel 54, Kortenhoef)

08.00 uur – Start van de vrijmarkt

Ook dit jaar kunnen vroege vogels hun hart ophalen op onze Vrijmarkt. Vanaf 08:00 uur worden spellen, vazen, kleding, boeken en andere leuke spullen te koop aangeboden.

Als je van plan bent om op deze dag je spullen te verkopen op de Vrijmarkt, ben je van harte welkom om vanaf 07:00 uur je kleedje neer te leggen.

10.30 uur – Oud-Hollandse spelletjes

Na de vrijmarkt gaan we om 10:30 uur verder met de Oud-Hollandse spelletjes. Er staat een gevarieerd aanbod aan leuke spellen en glittertattoos klaar voor kinderen tot 10 jaar oud.

Voor deelname aan deze kinderspelen is een stempelkaart verkrijgbaar, waarmee je kunt sparen voor limonade en popcorn.

11.00 uur – Boogschiet Battle

Test je vaardigheden en precisie terwijl je het opneemt tegen je vrienden in een opwindende boogschiet-battle! Ervaar de spanning van het raken van je doelwitten. Mis deze kans niet om je schietvaardigheden te laten zien en plezier te hebben met je leeftijdsgenoten!

11.30 uur – Proostmoment

Koningsdag 2024 wordt officieel geopend om 11:30 uur door het College van B&W, onder muzikale begeleiding van Amicitia.

Wijnkoperij de Meenthof zorgt voor de oranje bitter en Bakker Jeroen voor heerlijke oranje soezen, om samen te proosten op een geweldige dag vol festiviteiten!

13.00 uur – Family Time

Sporthal de Fuik wordt dit jaar omgetoverd tot een speelparadijs met verschillende activiteiten, perfect voor gezinnen en alle leeftijden.

Vanaf 13:00 uur – Springkussens (geschikt voor kinderen tot 9 jaar)

Vanaf 13:30 uur – Panna Knockout onder leiding van SV ‘s-Graveland

13.30 uur – Kortenhoefs Kampioenschap Kratstapelen

Doe mee met het allereerste Kortenhoefs Kampioenschap Kratstapelen! Wie kan de hoogste stapel kratten bouwen terwijl hij of zij op de stapel blijft staan? Laat jouw vaardigheden zien en doe mee aan dit spannende evenement vol uitdaging en plezier!

Kidscorner – De hele Dag door

Speciaal voor de allerkleinsten hebben we gedurende de hele dag een gezellige kidshoek opgezet. Zij zullen zich kunnen vermaken terwijl jij van alle festiviteiten geniet!

Hele dag héél véél Live Muziek!

Ook een (muzikaal) programma kan deze dag niet ontbreken. Het parkeerterrein wordt omgetoverd tot een festivalterrein met muziek, foodtrucks en een drankje.

11.30 uur – Amicitia (proostmoment)
13.30 uur – The Biscuits
15.30 uur – Tape That – afgewisseld met DJ Pablo
va +/- 14.45 uur – DJ Pablo!!

Live muziek 2024

Tape That

Tijdens een vakantie in 2002 ontstond het idee om een band op te richten met een Tom Jones en Elvis Presley act. Terug in Nederland was Hard2Handle geboren. De initiators Frits de Wit en Bonny en Peter Bus gaven met hun band hun eerste optreden in Laren. Voor Frits een hele stap, zijn trompet leverde hij in voor een microfoon en zingen bleek zijn grote passie te zijn.

Al snel breidde de band het repertoire uit en werd er een professionele demo opgenomen met een knallende blazerssectie. Hard2Handle was een bekende naam geworden in de regio Gooi en Vechtstreek met bijvoorbeeld optredens bij Zandfoort aan de Eem, de Walvis, en Toeters en Bellen. Toen was al duidelijk dat deze band geen eendagsvlieg zou zijn.

In de jaren daarna veranderde de bezetting en veranderde het repertoire naar herkenbare en dansbare muziek met het “ooh ja” effect. De band werd pas echt compleet met een zangeres erbij. Hierdoor was een nog breder repertoire mogelijk.

The Biscuits

Biscuits trakteert graag op aanstekelijke popliedjes. De nummers zijn net als koekjes: vaak luchtig, soms breekbaar, maar soms ook luidruchtig!

Zanger/gitarist Thijs Poorterman, sologitarist Erik van Woudenberg, bassist Robin Poort en drummer / percussionist Joeri van Dongen vormen de ingrediënten van wat NCRV Ongekend Talent omschreef als “Heel mooie popliedjes”. Vergelijkingen met K’s Choice, Racoon, Fink en Nick Drake werden al wel eens gemaakt. Maar Biscuits klinkt natuurlijk vooral als Biscuits…

Sinds 2010 geeft Biscuits volop acte de présence op vele podia en festivals en waren zij de afgelopen jaren enkele malen te gast bij onder andere Radio 2. Ook behaalde Thijs de finale van John de Mol’s tv-programma The Winner Is. In de zomers van 2011 en 2012 werden de eerste twee EP’s uitgebracht: “Right Now” en “The World”. Een volledig album is in de maak en verschijnt dit jaar. Alle reden om eens te komen proeven van Biscuits!

DJ Pablo

Hoi! Mijn naam is Pablo van Hamersveld | DJ Pablo, ik ben een allround-DJ uit Lelystad. Je zou mij kunnen kennen als DJ van het populairste danscafe van Nederland. Sinds 2005 ben ik dj op verschillende gelegenheden als; bruiloften, partijen, bedrijfsfeesten, maar ook in discotheken, poppodia, festivals, feestcafés en clubs. Deze optredens zijn vooral in de regio Flevoland en Utrecht, maar ook de regio’s Noord-Holland en Zuid-Holland zijn mij bekend.

Vorig jaar (2023) heeft DJ Pablo een ge-wel-dig feest neergezet tussen de bands door. Ook dit jaar is Pablo weer van de partij en we zijn er van overtuigd ook dit jaar gaat het weer een groot feest worden.

Amicitia

Muziekvereniging Amicitia is een gezellige club met als doel het maken van mooie muziek op een uitdagend niveau en met een aansprekend programma.

Opgericht in 1921 is Amicitia in de loop der tijd uitgegroeid tot een moderne vereniging waar muzikale ambitie en plezier worden gecombineerd, en jong en oud plezier hebben in het gezamenlijk musiceren.

Dit jaar zal Amicitia op Koningsdag een concert bij de Fuik.