Sporthal de Fuik, Kortenhoef
info@oranjecomitekortenhoef.nl

Herdenking

Op de avond van vrijdag 4 mei zullen wij gezamenlijk herdenken.

 

 

 

 

 

Vanaf 18.00

 

19.10

 

 

19.30

 

 

 

19.55

 

 

19.59

 

20.00

 

20.02

 

20.10

 

 

20.30

 

Herdenking vrijdag 4 mei

Op de avond van 4 mei herdenken wij in het bijzonder de slachtoffers die gevallen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog en hierna tijdens oorlogshandelingen. Wij nodigen alle burgers uit, jong en oud, deze herdenking bij te wonen.

 

Wij verzoeken u als eerbetoon aan al onze gevallenen, de vlag halfstok te hangen.

 

Vertrek “Stille tocht” vanaf de Wilhelminahof naar het herdenkingsmonument bij het van Heumenhof te Kortenhoef.

 

Bij het monument voor de gevallenen in het van Heumenhof hebben leden van de Scoutinggroep “Klaas Toxopeus” en de lokale Brandweer een erewacht gevormd en brengt muziekvereniging “BMOL” een muzikale bijdrage ten gehore. Enkele sprekers, o.a. een van de afgevaardigden van het College en leerlingen van de basisscholen zullen spreken over oorlog en vrede, onderdrukking en vrijheid in relatie tot het verleden en het heden.

 

Kranslegging door leden van het gemeentebestuur van Wijdemeren, gevolgd door afvaardigingen van de Oranjecomités van Ankeveen en Kortenhoef/ ‘s-Graveland.

 

The Last Post door trompettist

 

Twee minuten stilte.

 

Het Wilhelmus wordt gespeeld.

 

Hierna kunnen afgevaardigden van verenigingen, politiek, scholen en andere organisaties en burgers bloemen leggen bij het monument. Mocht u als vereniging bloemen willen neerleggen neem dan vooraf contact op met Pieter Luijer (pluijer@live.nl).

 

De aanwezigen worden verzocht om bij het verlaten van het terrein achter de organisatie aan de route langs het monument te maken. Achteraf zal er koffie en thee geschonken worden in de Brandweerkazerne.