Oranje Comite Kortenhoef / 's-Graveland

Het Oranje Comite Kortenhoef / 's-Graveland verzorgt de organisatie van de festiviteiten rondom Koningsdag en 4 en 5 mei in de dorpen Kortenhoef en 's-Graveland. Op deze website informeren wij u hier over.

Koningsdag 2017!

Op Koningsdag (donderdag 27 april) hebben wij weer een dagvullend programma gemaakt voor jong en oud. Traditie getrouw zal de dag beginnen met de kinderspelletjes en het zaalvoetbaltoernooi en de dag zal afgelosten worden met héél véél live-muziek van lokale bandjes! 


Vanaf 08.00

Oranje Vrijmarkt op het parkeerterrein van sporthal de Fuik. Als de activiteiten naar buiten verplaatst worden wordt de vrijmarkt verplaatst naar de Zuidsingel.

Let op! Alles wat niet verkocht is moet weer meegenomen worden!! Het Oranje Comité is niet verantwoordelijk voor het opruimen hiervan! Auto’s zijn tijdens de markt (09:00 tot 16:00) niet toegestaan!


08.30 tot 09.15

Concert Amicitia bij de ‘’Oude School’’ aan de Kortenhoefsedijk. Met voorafgaand een een marsoptreden over de Kortenhoefsedijk. Koffie en thee wordt aangeboden door Stichting BLOK.


08.30 tot 10.30

De 7de editie van het GRATIS Koninklijk Oranje Ontbijt bij de Fuik voor Het ontbijt is compleet met gebakken eieren, koffie, thee en lekkere broodjes! Kom gezellig ontbijten in de Fuik en geniet meteen van de opening met een optreden van zanggroep BlueZ.


09.30

Uitdelen van de ballonnen voor de ballonnenwedstrijd, welke ballonnen komt dit jaar het verst? Kaartjes worden bij de ballonnen uitgedeeld. De winnaar wordt in mei bekend gemaakt.


10.00

Zanggroep Bluez onder leiding van Eddy Willemsen en onder begeleiding van de slagwerkgroep van BMOL zullen de muzikale bijdrage leveren voor de opening van Koningsdag 2017.


10.15

Opening van het Koningsdag 2017 door de Burgemeester/Wethouder


10.30

Aansluitend wordt het Wilhelmus gezongen onder begeleiding van het blaasensemble. Daarna mogen de ballonnen voor de ballonnenwedstijd buiten worden opgelaten.


10.45 tot 12.30

De Kinderspelletjes in de Fuik. De kinderspelletjes zijn dit jaar weer ingedeeld op leeftijd. Er zijn spelletjes voor de kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot en met 6 jaar en van 7 tot en met 11 jaar. Aan het einde van de spelletjes zullen er prijzen uitgereikt worden. De spelletjes kaarten kunt u halen bij de informatie kraam.


10.30 tot 13.00

Het zaalvoetbaltoernooi in de kleine zaal van de Fuik voor jongens en meisjes van groep 3 t/m 8 van de basisschool. Voor het voetbal worden flyers met invulstrook uitgereikt op de scholen. Kinderen kunnen zich tot en met 26 april opgeven via onze website (www.oranjecomitekortenhoef.nl) of door het strookje inleveren op de Bernard van Beeklaan 107. Vergeet niet je leeftijd door te geven!

10.30-11.30 leeftijd 10-11-12

11.30-12.30 leeftijd 8-9

12.30-13.30 leeftijd 6-7

Kijk op onze website (www.oranjecomitekortenhoef.nl) voor meer informatie. Voor vragen kunt u ons mailen: oranjecomitekortenhoef@hotmail.com. Er mag alleen gevoetbald worden met sportschoenen!

De tribune is geopend voor publiek!


11.00

Door het Oranje Comité wordt een oranjebittertje aangeboden aan iedereen boven de 18 jaar. Daarnaast worden er ook oranjesoezen uitgedeeld aangeboden voor het tweede jaar door Bakker Jeroen.


11.15

Aubade door muziekvereniging Amicitia in Veenstaete.


12.00

Nieuw! Demonstratie van Gymnastiekvereniging ODIS. Door ODIS zal er een demonstratie zijn, komt u vooral kijken en misschien een leuke aangelegenheid om kennis te maken met deze sportvereniging.


13.00 tot 18.00

Oranje Games. Met dit jaar nog meer attributen. Waaronder een Happende Haai, een stormbaan en een reuze glijbaan! Hou onze website en Facebookpagina in de gaten voor meer informatie!


13.30

Start Kinderbingo. Een succesformule voor het derde jaar op rij! De kinderbingo wordt georganiseerd voor…kinderen. En bij een bingo horen prijzen! De bingo zal plaatsvinden in de ruimte boven/achter de Fuik, in de sportruimte van Buro sport.


Om 14.00 en om 16.00

Nieuw!BMOL & Amicitia Sing-A-Long. Dit jaar organiseeren BMOL en Amicitia een Sing-A-Long in de Fuik tijdens de pauzes van de muziekoptredens. Er zullen bekende hits gespeeld worden maar de zang ontbreekt. U zingt en de muzikanten van de twee verengingen spelen de muziek. Om u te helpen zal de tekst op groot scherm geprojecteerd worden.


Vanaf 16.00

Nieuw!De Kop van Jut. In de pauzes van de live-optredens zal er een competitie zijn voor volwassenen. Tijdens is de live-muziek zal er de mogelijkheid zijn om te oefenen.


Konings-live-muziek zaterdag 27 april

Vanaf 13.00: DEVISIE

Dit jaar een primeur op Koningsdag een jongerenband. Deze net startende band heeft de eer om op Koningsdag te mogen starten.

Ben Landman

Michel Westerhuis

Femke Baron

Servio Verburg

Kevin van de Burg


Vanaf 14.45: DE 3 DORPEN – JAMBAND

De bandleden van de De 3 Dorpen - Jamband treden speciaal voor Koningsdag in deze formatie op. Dit jaar voor het 3de jaar!

Ronald Welgemoed – Zang

Gabri van de Schootbrugge – Gitaar

Marc La Chapelle – Toetsen

Stok van den Burg – Bas

William Veenendaal – Drums


Vanaf 16.30: RECOVERY

De afsluitend band van dit jaar op Koningsdag. Belooft een waar spektakel te worden met zoveel muziek-professionals. Dit jaar weer terug van weggeweest.

Jorien ven Engen – Zang

Dirk Jongen – Zang

Dick Baars – Bas

Mario Servodidio – Drums

Henk Beukers – Toetsen

Edwin Knoop – Sologitaar


19.00: Einde Koningsdag programma