Oranje Comite Kortenhoef / 's-Graveland

Het Oranje Comite Kortenhoef / 's-Graveland verzorgt de organisatie van de festiviteiten rondom Koningsdag en 4 en 5 mei in de dorpen Kortenhoef en 's-Graveland. Op deze website informeren wij u hier over.

Dodenherdenking

Op de avond van 4 mei herdenken wij in het bijzonder de slachtoffers die gevallen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog en hierna tijdens oorlogshandelingen. Wij nodigen alle burgers uit, jong en oud, deze herdenking bij te wonen.


Vanaf 18.00

Wij verzoeken u als eerbetoon aan al onze gevallenen, de vlag halfstok te hangen.


19.10

Vertrek “Stille tocht” vanaf de Wilhelminahof naar het herdenkingsmonument bij het van Heumenhof te Kortenhoef.


19.30

Bij het monument voor de gevallenen in het van Heumenhof hebben leden van de Scoutinggroep “Klaas Toxopeus” en de lokale Brandweer een erewacht gevormd en brengt muziekvereniging “Amicitia” een muzikale bijdrage ten gehore. Enkele sprekers, o.a. een van de afgevaardigden van het College en leerlingen van de basisscholen zullen spreken over oorlog en vrede, onderdrukking en vrijheid in relatie tot het verleden en het heden.


19.55

Kranslegging door leden van het gemeentebestuur van Wijdemeren, gevolgd door afvaardigingen van de Oranjecomités van Ankeveen en Kortenhoef/ ‘s-Graveland.


19.59

The Last Post door trompetist


20.00

Twee minuten stilte.


20.02

Het Wilhelmus wordt gespeeld.


20.10

Hierna kunnen afgevaardigden van verenigingen, politiek, scholen en andere organisaties en burgers bloemen leggen bij het monument.


De aanwezigen worden verzocht om bij het verlaten van het terrein achte organisatie aan de route langs het monument te maken. Achteraf zal er koffie en thee geschonken worden. Mocht u als vereniging bloemen willen neerleggen neem dan vooraf contact op met Pieter Luijer (pluijer@live.nl).