Sporthal de Fuik, Kortenhoef
info@oranjecomitekortenhoef.nl

Koningsdag

Koningsdag 2018 zal plaats vinden op vrijdag 27 april. Op deze dag is er een dag vullend programma voor jong en oud bij Sporthal de Fuik in Kortenhoef. Bij mooi weer zullen de (meeste) activiteiten buiten plaats vinden en bij slecht weer binnen.  Klik hier voor het complete programma

Koningsochtend vrijdag 27 april

Op vrijdag 27 april viert Nederland Koningsdag. In de dorpen Kortenhoef en ’s-Graveland is dit jaar weer genoeg te doen. Hieronder het programma van deze dag. De dag is opgedeeld in drie delen; de Koningsochtend, de Koningsmiddag en het Konings-live-muziek. Op de volgende pagina’s meer informatie per onderdeel.

Vanaf 08.00

 

 

 

08.30 tot 09.15

Oranje Vrijmarkt op het parkeerterrein van sporthal de Fuik. Als de activiteiten naar buiten verplaatst worden wordt de vrijmarkt verplaatst naar de Zuidsingel.

Let op! Alles wat niet verkocht is moet weer meegenomen worden!! Het Oranje Comité is niet verantwoordelijk voor het opruimen hiervan! Auto’s zijn tijdens de markt (09:00 tot 16:00) niet toegestaan! 

Concert Amicitia bij de ‘’Oude School’’ aan de Kortenhoefsedijk. Met voorafgaand een marsoptreden (vertrek 07.45 Graafjesbrug) over het Moleneind en de Kortenhoefsedijk. Koffie en thee wordt aangeboden door Stichting BLOK.

09.00 tot 10.30 De 8ste editie van het gratis Koninklijk Oranje Ontbijt aangeboden door Albert Heijn Kortenhoef. Het ontbijt is compleet met gebakken eieren, koffie, thee en lekkere broodjes! Kom gezellig ontbijten in de Fuik.
09.30

 

10.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.30

10.40

 

10.45 tot 12.30

 

 

11.00

11.00

 

11.15

Uitdelen van de ballonnen voor de ballonnenwedstrijd. Kaartjes worden bij de ballonnen uitgedeeld.

Start zaalvoetbaltoernooi in de kleine zaal van de Fuik voor jongens en meisjes van groep 3 t/m 8 van de basisschool. Voor het voetbal worden flyers met invulstrook uitgereikt op de scholen.

Kinderen kunnen zich tot en met 26 april opgeven via onze website (www.oranjecomitekortenhoef.nl) of door het strookje in te leveren.

Programma:

10.00-11.00 leeftijd 10-11-12

11.00-12.00 leeftijd 8-9

12.00-13.00 leeftijd 6-7
Kijk op onze website (www.oranjecomitekortenhoef.nl) voor meer informatie. Voor vragen kunt u ons mailen: info@oranjecomitekortenhoef.nl 
Er mag alleen gevoetbald worden met sportschoenen! De tribune is geopend voor publiek.

Opening Koningsdag 2018 door burgemeester/wethouder.

Het Wilhelmus wordt gespeeld door het blaasensemble van BMOL. Aansluitend mogen de ballonnen voor de ballonnenwedstrijd opgelaten worden.

Kinderspelletjes in de Fuik. De kinderspelletjes zijn dit jaar weer ingedeeld op leeftijd. Er zijn spelletjes voor de kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot en met 6 jaar en van 7 tot en met 11 jaar. Aan het einde van de spelletjes zullen er prijzen uitgereikt worden. 

De spelletjes kaarten kunt u halen bij de informatie kraam.

Optreden van Zanggroep BlueZ.

Door het Slijterij de Meenthof wordt een oranjebittertje aangeboden aan iedereen boven de 18 jaar. Bakker Jeroen biedt iedereen een lekkere oranjesoes aan.

Aubade door muziekvereniging Amicitia in Veenstaete.

 

 

 

12.00 tot 14.00

 

13.30 tot 18.00

 

13.00

 

13.30

De middag van Koningsdag zal in het teken staan van livemuziek en spelletjes voor jong en oud. Genoeg reden om de middag ook in sporthal de Fuik door te brengen!

Nieuw! Panna Knock-Out Toernooi op het parkeerterrein van de sporthal zal door de Sportservice ’t Gooi een panna knock-out toernooi georganiseerd worden. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Start Oranje Games met gigantische attributen, waaronder een Happende Haai, een stormbaan en een reuze glijbaan! Hou onze website en Facebookpagina in de gaten voor meer informatie!

Start Kinderbingo. Een succesformule voor het vierde jaar op rij!  De kinderbingo wordt georganiseerd voor…kinderen en bij een bingo horen prijzen!  De bingo zal plaatsvinden in Dirk’s Sportcafé.

Demonstratie van de Springclub van ODIS op het parkeerterrein van de sporthal. De Springclub bestaat uit een mix van jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

Op koningsdag zullen zij laten zien wat er zoal aan sprongen mogelijk is. Er wordt gebruik gemaakt van de reuzetrampoline, tumbling baan, air track en diverse ander gymmaterialen op en vanaf te springen. Het ziet er dan ook spectaculair uit! De springclub traint elke donderdag op van 19.00 tot 20.00 uur in sporthal De Fuik in Kortenhoef.

Iedereen die een klein beetje lef heeft, is van harte welkom om een keer mee te trainen!

 

 

 

 

 

 

Vanaf 13.00

 

 

 

 

 

 

Vanaf 14.00

 

 

 

 

Vanaf 15.30

 

 

 

 

 

 

Vanaf 16.30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de middag op Koningsdag zijn ervan af 13.00 vier optredens van twee bands, een zanger en twee muziekverenigingen, al met al goed gevuld programma!

 

DERK DE KLOET

Optreden van de Kortenhoefse Frank Sinatra. Muziek is voor Derk zijn hele levend bepalend geweest voor de dingen die hij heeft gedaan. Van kleins af aan is hij in aanraking geweest met veel soorten muziek. Big Band muziek en Rock & Roll waren de meeste gedraaide platen, vooral Elvis, Chuck Berry, Dean Martin en Frank Sinatra.

 

RAVAGE

De roots van deze band ligt bij het Regionaal Ambulance Vervoer. Destijds het levenslicht gezien om tijdens personeelsfeesten op te treden. Nu inmiddels uitgegroeid tot een 8-koppige formatie die bestaat uit leden die hun werk in de hulpverlening vinden. Alex de Haan en Jaap Bijleveld blazen de trompet en verzorgen toetsen, Cees Klein en Peter Poortman geselen de gitaren, Stok van den Burg speelt de bas en Hilbrand Trampé mept op de potten en pannen.  De nachtegalen Mireille Klein en Marina Ockhuisen verzorgen het vocale gedeelte. Deze band weet oude en nieuwe hits prima te vertolken.

 

KINGSDAY SING-A-LONG

BMOL en Amicitia hebben vorig jaar de handen in een geslagen en zijn gestart met de Kingsday Sing-A-Long, een enorm succes! Dit jaar is de succesformule terug met alle grote meezing nummers. De muzikanten spelen de nummers en het publiek zorgt voor de zang.

 

RECOVERY

Vier muzikaal doorgewinterde ouwe rotten, met gezamenlijk meer dan 100 jaar muzikale ervaring, en 2 jonge talenten vòòr op de boeg.  Deze combinatie van talent, enthousiasme en vakmanschap, dàt is Recovery.

Recovery speelt voornamelijk nummers die toevallig al bestaan. En dat hier toevallig staat, is geen toeval; als die nummers nog niet hadden bestaan, hadden zij ze zelfgeschreven. Dat is kenmerkend voor de keuze van en de liefde voor hun repertoire.  Er is bij een show van deze Gooische band een grote mate van herkenbaarheid. Bregje K. en Dirk J. spreiden de lead-vocalen uit op een breed en transparant muzikaal tapijt, dat gelegd wordt door Henk B. (toetsen en zang), Mario S. (drums), Dick B. (bass) en Edwin K. (gitaar). Het enthousiasme waarmee dit gebeurt, werkt elke keer weer aanstekelijk op het publiek, waardoor een feest gezamenlijk naar een hoger plan opgezweept wordt.